Naar homepageVoeg toe aan favorietenInloggen adverteerder

ADRESGEGEVENS

Sara Lauwers Diƫtiste diabeteseducator
  
Adres:Markgravelei 51
Postcode:2018
Plaats:Antwerpen
  
Telefoon:0497414554
Website:http://www.saralauwers.be

INFORMATIE

Waarvoor kunt u bij mij terecht?

Als diëtiste verstrek ik voedingsadvies op maat. Of u nu wil vermageren, gezond wil leren eten, op een verantwoorde manier aan topsport wil doen of een aangepast eetschema nodig heeft omwille van een aandoening (diabetes of suikerziekte, hart-en vaatziekten, allergie, hoge of lage bloeddruk, spijsverteringsmoeilijkheden, constipatie, diarree, zwangerschap, hoge cholesterolwaarden), we kunnen steeds samen bekijken wat we kunnen veranderen aan uw huidig voedingspatroon om, ofwel, op een gezonde manier gewicht te verliezen of op een gezonde manier met uw aandoening of sportprestaties te kunnen leven.

Bovendien kan ik door mijn achtergrond als diabeteseducator aan diabetespatiënten ook informatie verstrekken die verder gaat dan het strikt voedingskundige. Door mijn RIZIV-erkenning krijgen diabetespatiënten die beschikken over een diabetespas en een verwijsbrief van een arts bovendien twee maal per jaar een tegemoetkoming (15,32€) van de mutualiteit voor de hulp die ik hen verstrek

Verder kunnen scholen, bedrijven en verenigingen bij mij ook terecht voor lezingen en kooklessen over gezonde voeding, sportvoeding, diabetes, budgetvriendelijk en gezond koken,zwangerschap en voeding...
Wat kan u verwachten?

Tijdens de eerste consultatie bespreken we ten eerste uw probleem en wat uw verwachtingen zijn. Daarnaast voer ik ook een aantal metingen uit (gewicht, middelomtrek, meting van de vetmassa, berekening BMI) die me in staat stellen om uw profiel op te maken. Verder overlopen we uw huidig voedingspatroon, zodanig dat duidelijk wordt wat er eventueel veranderd moet worden. Dit zal het bovendien mogelijk maken om uw nieuwe voedingsschema zo dicht mogelijk te laten aansluiten bij uw huidige, wat het makkelijker maakt om het te volgen. Deze eerst consultatie duurt gewoonlijk een uur.

Tijdens de tweede consultatie bespreken we het nieuwe voedingspatroon en geef ik nog verdere tips over hoe u kunt variëren binnen dit nieuwe schema. U krijgt dit schema mee naar huis en daarnaast ook nog een aantal brochures met tips en informatie over de voedingswaarde van verschillende voedingsmiddelen. Een tweede consultatie duurt gewoonlijk een half uur.

Na enkele weken komt u dan nog eens langs om een vorderingsstaat op te maken. Als alles naar wens verloopt, maken we geen aanpassingen. Zijn er echter problemen, bekijken we samen hoe we die verder kunnen aanpakken. Verder krijgt u dan ook nog informatie over wat etiketten op voedingsmiddellen u kunnen vertellen over het product en geef ik u een aantal goede recepten mee die volkomen passen in uw nieuwe voedingspatroon.

In het geval van drastische aanpassingen aan de voedingsgewoonte zijn er veel mensen die ervoor kiezen om daarna nog regelmatig te blijven terugkomen, omdat ze de indruk krijgen dat het voor hen op die manier makkelijker is om hun schema vol te houden. Bovendien kan ik bij een vermageringsdieet dan ook een betere begeleiding geven: na het schema dat gericht is op het verliezen van gewicht, kan ik dan een nieuw schema aanbieden dat gericht is op het behouden van het streefgewicht.

U kiest natuurlijk zelf wat u doet, maar drie consultaties zijn meestal toch aangewezen.
 

 

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Database & website © Concept Department / Dietistes.be